دیابت و مشکلات پا درمان و عوارض

دیابت و مشکلات پا درمان و عوارض

دیابت، مشکلات پا و درمان

دیابت، مشکلات پا و درمان این عارضه که در این مقاله به آن پرداخته ایم. پس چنانچه شما به دیابت مبتلا هستید و یا بستگان شما دچار چنین مشکلاتی هستند، مطاله این مقاله را به شما توصیه میکنیم.

مشکلات مربوط به دیابت و پا

  • انواع مختلفی از مشکلات پا می‌تواند در افراد مبتلا به دیابت وجود داشته باشد.
  • دو شرط اصلی، بیماری‌های عروق محیطی (PAD)و ناخوشی محیطی، مسئول افزایش خطر مشکلات پایش در افراد مبتلا به دیابت هستند.
  • علایم و علائم بیماری مبتلا به دیابت ناشی از احساس کاهش ناشی از آسیب عصب و نیز عدم تحویل اکسیژن به پاهای ناشی از بیماری عروقی هستند.
  • افراد مبتلا به دیابت، خطر افزایش زخم و آسیب به پا را دارند.
  • مشکلات پا Diabetic نیز شامل bunions، corns، calluses، عفونت‌های قارچی، عفونت‌های قارچی، خشکی پوست و ingrown ناخن است. این مشکلات مربوط به دیابت نیست، اما ممکن است به خاطر آسیب مغزی و عروقی ناشی از دیابت، بیشتر رخ دهد.
  • درمان به نوع دقیق مشکل پا بستگی دارد. جراحی و یا حتی قطع عضو ممکن است برای برخی موارد لازم باشد.
  • gangrene خشک به علت نبود گردش خون، مرگ بافت است. اگر عفونت باکتریایی (قانقاریا)گسترش پیدا کند، ممکن است تهدید به زندگی شود.
  • بسیاری از مشکلات مربوط به دیابت می‌تواند با کنترل خوب سطح قند خون همراه با مراقبت مناسب از پاها جلوگیری شود.

دیابت چگونه باعث ایجاد مشکلات پا می‌شود؟

دیابت نوع ۱ و دیابت نوع ۲ باعث آسیب به رگ‌های خونی و اعصاب محیطی می‌شوند که می‌تواند منجر به مشکلاتی در پاها و پاها شود. دو شرط اصلی (۱)بیماری‌های عروق محیطی (PAD)و ۲)ناخوشی محیطی مسئول افزایش خطر مشکلات پایش در افراد مبتلا به دیابت است.

بیماری‌های عروق محیطی (PAD)گاهی به عنوان بیماری عروق محیطی (PVD)اشاره می‌شود که به این معنی است که انسداد یا انسداد توسط atherosclerotic plaques در خارج از قلب و مغز وجود دارد. گاهی اوقات به عنوان “سخت کردن” شریان‌ها یاد می‌شود. دیابت عامل خطر شناخته‌شده برای توسعه بیماری‌های عروق محیطی است.

علاوه بر درد در ساق پا در طول ورزش (که از نظر پزشکی به عنوان claudication متناوب شناخته می‌شود)، علایم و علایم بیماری عروق محیطی به انتقال اکسیژن به پاها و پاها مربوط می‌شوند. در موارد شدید، فقدان انتقال اکسیژن به بافت‌ها می‌تواند منجر به زخم و حتی قانقاریا (مرگ بافت)شود.

ناخوشی محیطی به آسیب  اعصاب محیطی به طور مستقیم به عنوان نتیجه دیابت اشاره می‌کند. علایم ناخوشی محیطی عبارتند از کاهش احساس در اعصاب پا و پاها و درک آسیب‌ها به علت کمبود احساس. ناخوشی محیطی همچنین باعث خارش، درد و یا سوزش در مناطق درگیر می‌شود. هم چنین آن می‌تواند باعث شود که ماهیچه‌های پا به طرز نامناسبی کار کنند و منجر به misalignment پای پیاده شوند که می‌تواند فشار را بر روی نواحی خاصی از پا فشار دهد.

علائم افسردگی ناشی از دیابت چه هستند؟

در بدترین حالت، همانطور که در بالا ذکر شد، به خاطر ترکیبی از احساس کاهش و کاهش جریان خون تا پا، زخم ممکن است توسعه پیدا کند. اگر بافت‌ها به دریافت اکسیژن ناکافی ادامه دهند، مرگ بافت (قانقاریا)رخ می‌دهد.

Gangrene یک وضعیت خطرناک و بالقوه خطرناک است. سایر مشکلات بالقوه که ممکن است ایجاد شوند عبارتند از cellulitis (عفونت بافت‌های زیر پوست)و osteomyelitis (عفونت استخوان)؛ sepsis (عفونت در جریان خون)نیز ممکن است.

افرادی که مبتلا به دیابت هستند در معرض خطر فزاینده برای مشکلات ملایم‌تر با پاهایی هستند که مختص دیابت نیستند اما ممکن است بیشتر به خاطر مشکلاتی با اعصاب و چرخش بر روی پاها رخ دهد.

برخی از این شرایط عبارتند از:

  • calluses و corns که ممکن است به علت تنظیم غیرعادی پاها و یا راه رفتن غیر عادی رشد کنند
  • عفونت‌های قارچی سر و رنگ، که می‌تواند به عنوان غلیظ، بی‌رنگ و در زمان ناخن شکننده به نظر برسد.
  • Tinea pedis، عفونت قارچی پوست پا
  • انگشتان خم شده یا خم شده به خاطر ضعف ماهیچه.
  • یا زاویه پنجه بزرگ به انگشت دوم. ناحیه of ممکن است سرخ و خشمگین شود و منجر به شکل‌گیری callus شود.
  • پوست پاها، به ویژه پاشنه، به خاطر پوست خشک

بیماری‌های ناشی از دیابت چگونه درمان می‌شوند؟

درمان بستگی به نوع مشکل پا دارد. برای مثال: برخی مشکلات مانند corns ممکن است نیاز به پوشیدن کفش‌های اصلاحی داشته باشند. در حالی که برخی دیگر مانند عفونت‌های ملایم ممکن است با آنتی‌بیوتیک‌ها و یا antifungals درمان شوند. مشکلات دیگر ممکن است به debridement و آنتی‌بیوتیک‌ها نیاز داشته باشند.

اما درمان‌ها برای جلوگیری از قانقاریا هستند. (اغلب به عنوان قانقاریا تر شناخته می‌شوند)از شیوع و یا تبدیل شدن به عفونی می‌شوند (gangrene خشک)آلوده می‌شود و به gangrene مرطوب تبدیل می‌شود). برداشت جراحی از بافت مرده به طور معمول مورد نیاز است و آنتی‌بیوتیک‌ها از رشد عفونت‌های مهلک در بافت مرده جلوگیری می‌کنند و در موارد شدید قانقاریا، قطع عضو آسیب‌دیده ممکن است ضروری باشد.

انواع دیگر مشکلات پا را می توان با استفاده از کفش مناسب و گاهی با وسایل orthotic و splinting و bracing، تسکین داد. برای برخی شرایط مانند: hammertoes، bunions و ingrown ناخن، جراحی ممکن است برای درست کردن موارد شدید لازم باشد.

مراقبت درست از پاهای خود (بخش پیش‌گیری را ببینید)می‌تواند به پیش‌گیری یا تسکین بسیاری از مشکلات پا در افراد مبتلا به دیابت کمک کند.

دیابت و مشکلات پا درمان و عوارض

 

آیا مشکلات مربوط به دیابت می‌تواند پیش‌گیری شود؟

برخی مشکلات مربوط به پای دیابت می‌تواند با برداشتن گام‌های دقیق برای مشاهده و مراقبت از پاهای شما جلوگیری شود. سطح قند خون تحت کنترل (در محدوده توصیه‌شده توسط پزشک)، دنبال کردن رژیم غذایی و برنامه ورزش بهترین راه برای جلوگیری از تمام مشکلات دیابت از جمله مشکلات پا می‌باشد. علاوه بر نگاه داشتن به دیابت تحت کنترل، می‌توانید برای مراقبت از پاهای خود از جمله موارد زیر، اقدام‌های لازم را انجام دهید:

در تمام اوقات کفش راحت و با انگشت بسته بپوشید. اگر این شرایط لازم باشد، کفش‌های مخصوص برای افرادی که دچار تغییر شکل یا نقص پا هستند، در دسترس مردم قرار دارند. دقت کنید که هیچ اشیا در داخل کفش نباشد که ممکن است به پاهای شما ببینند.

پابرهنه راه نرو، حتی در خانه و دقت کنید که در تابستان پاهای شما سوزانده نشود.
همیشه پاهایتان را با آب‌گرم بشویید و بعد از شستن آن‌ها را به خوبی خشک کنید.
پاهای خود را هر روز برای هر گونه زخم یا بیماری چک کنید.

برای خشک کردن مناطق خشک، به ویژه پاشنه، از لوسیون استفاده نکنید. corns و calluses می‌توانند با یک سنگ pumice نرم شوند. هرگز از قیچی و تیغ استفاده نکنید تا corns یا calluses را قطع کنید.
کف پاها را صاف کنید، و گوشه‌های دیوار را کم‌تر از بقیه ناخن انگشت کوتاه کنید.
سیگار کشیدن را رها کنید، اگر شما سیگاری هستید. سیگار کشیدن بیشتر ریسک  و گردش ضعیف را به پاها افزایش می‌دهد.

دیابت و مشکلات پا درمان و عوارض

 

خدمات کلینیک تخصصی توان طب برای مبتلایان به دیابت

موسسه ارتوپدی فنی توان طب

در این کلینیک خدمات زیر برای مراقبت از پای دیابتی ارائه می‌شود:

آموزش. ما با توجه به جدی بودن بیماری دیابت و میزان آسیب‌رسانی شدید آن به بیماران آموزش منظمی را در زمینه نشانه‌های کاهش گردش خون، کاهش حس عصبی، ضعیف شدن استخوان و متلاشی شدن مفصل ارائه می‌دهیم

ساخت وسایل طبی یا کفش سفارشی. وسایل، کفی طبی و کفش طبی را می‌توان با توجه به شرایط خاص هر بیمار به صورت سفارشی جهت کاهش فشار و درد بخش‌های حساس پا تهیه نمود.

بیماران دیابتی به شرط تحت کنترل بودن دیابت و مناسب بودن وضع گردش خون می‌توانند در صورت تمایل جراحی پا انجام دهند. بااین حال هر گونه ناهنجاری، مانند عفونت، پارگی یا نشانه‌های وجود جسم خارجی در پا را باید به صورت اورژانسی درمان نمود.

به این منظور از بیماران دیابتی خواسته می‌شود تا در صورت رویارویی با این مشکلات جهت دریافت درمان مناسب بی‌درنگ با کلینیک تماس بگیرند.

پیش‌بینی مشکلات مربوط به دیابت نوع مربوط به دیابت چیست؟

چشم‌انداز بستگی به شدت مشکل پا دارد.  اگر عفونت باکتریایی در ناحیه بافت مرده گسترش یابد، gangrene می‌تواند مهلک باشد. gangrene شدید ممکن است منجر به لزوم قطع عضو آسیب‌دیده شود. مشکلات پای دیگر کمتر شدید هستند، اما با این حال ممکن است منجر به کاهش عملکرد و یا ناراحتی شود. بیماران باید درک کنند که برای بهترین نتیجه مشکلات پا که از دیابت ناشی می‌شود، پایش دراز مدت پاهای آن‌ها برای مشکلات و مشاوره فوری پزشک آن‌ها در صورت شروع یک مشکل است.

امیدواریم توانسته باشیم اطلاعات مفیدی در مورد دیابت و راه های پیشگیری و درمان آن ارائه کرده باشیم.