افزایش قوس کف پا

قوس زیاد کف پا شرایطی است که در آن کف پای فرد بیش از حد عادی انحنا دارد. به خاطر این انحنای زیاد، فشار وارد شده به برآمدگی کف پا در ناحیه نزدیک به انگشت شست و پاشنه پا در هنگام راه رفتن و ایستادن افزایش پیدا می کند.

قوس  و گودی زیاد کف پا می تواند علائم و نشانه های مختلف همچون درد و عدم پایداری برای بیمار به همراه داشته باشد. این مشکل می تواند در هر سنی ایجاد شود و یک یا هر دو پا را تحت تاثیر خود قرار دهد.

علائم و نشانه های قوس کف پا

قوس کف پا

گودی  زیاد کف پا در هنگام ایستادن بیشتر مشخص می شود. علاوه بر این،

یک یا چند مورد از علائم زیر را در ارتباط با بیماران مبتلا به این مشکل می توان مشاهده کرد:

•    انگشت چکشی (خم شدن انگشتان پا) یا پای چنگالی (انگشتانی که شبیه پنجه خم می شوند)
•    تشکیل پینه در قسمت برآمدگی کروی کف پا، اطراف آن، یا در محل پاشنه
•    درد در هنگام ایستادن یا راه رفتن
•    عدم پایداری پا به خاطر خم شدن پاشنه به داخل که می تواند باعث کشیدگی قوزک شود

بعضی افراد مبتلا به قوس و گودی زیاد کف پا ممکن است همچنین با افتادگی پا و نیز ضعف در عضلات پا و قوزک مواجه شوند که این شرایط می تواند به خاطر کشیدگی پا به یک طرف در زمان قدم بر داشتن ایجاد شود. افتادگی پا معمولاً علامتی از وجود شرایط عصبی است.

فهرست [پنهان سازی]

  • 1 علت ها و دلایل
  • 2 عوارض
  • 3 تشخیص
  • 4 راه ها و روش های درمان

علت ها و دلایل افزایش قوس کف پا 

قوس کف پا

قوس و گودی زیاد کف پا معمولاً در نتیجه مشکلات عصبی یا سایر مشکلات همچون فلج مغزی، بیماری شارکو ماری توث، بیماری اسپینا بیفیدا یا مهره ترک، فلج اطفال، دیستروفی عضلانی، یا سکته مغزی ایجاد شود. در سایر موارد، قوس زیاد کف پا، می تواند یک ریشه ساختاری مادرزادی و ارثی داشته باشد.

در مورد قوس زیاد در ناحیه کف پا تشخیص دقیق مشکل از اهمیت خاص برخوردار است، زیرا علت ایجاد این مشکل می تواند عواقب زیادی برای فرد به همراه داشته باشد. در صورتی که گودی  زیاد کف پا به خاطر مشکلات سیستم عصبی یا سایر بیماری های مربوط به آن باشد، این مشکل می تواند به تدریج تشدید گردد. از طرف دیگر، مواد قوس زیاد کف پا که در نتیجه ناهنجاری های عصبی ایجاد نشده باشد، معمولاً از نظر ظاهری در آینده تغییر نکرده و عواقب بعدی برای فرد به همراه ندارند.

عوارض قوس کف پا

قوس و گودی زیاد کف پا می تواند با سایر شرایط ارتباط داشته یا باعث ایجاد مشکلات زیر برای فرد مبتلا شود:

•    پای چنگالی: این مشکل زمانی ایجاد می شود که مفاصل انگشت در نواحی نزدیک به پا به سمت بالا خم شده و مفاصل دورتر در انتهای انگشت به سمت پایین خم می شوند. به این ترتیب انگشت حالت چنگال پیدا خواهد کرد.

•    انگشت چکشی: این مشکل معمولاً برای انگشت دوم پا (در کنار انگشت شست) ایجاد شده و باعث خم شدن آن به سمت پایین در یک یا هر دو مفصل انگشت می شود. علاوه بر این ممکن است در بعضی موارد سایر انگشتان نیز تحت تاثیر این مشکل قرار گیرند.

•    افتادگی پا: این مشکل اشاره به ناتوانی فرد در بلند نگه داشتن سر پا دارد. به این ترتیب سر انگشتان در زمان راه رفتن به سمت پایین قرار می گیرند. افراد دارای این مشکل ممکن است پای خود را بر روی زمین بکشند یا به صورت نامتوازن به منظور جلوگیری از ایجاد مشکل قدم بزنند. توجه داشته باشید که افتادگی پا می تواند یک یا هر دو پای فرد را تحت تاثیر خود قرار دهد.

تشخیص

تشخیص گودی زیاد کف پا شامل بررسی سابقه بیماری و دریافت اطلاعات مورد نیاز از بیمار است.

در این حالت جراح پا و قوزک، وضعیت پای بیمار را بررسی کرده و به دنبال قوس زیاد کف پا و مشکلات احتمالی مربوط به آن، انگشت چکشی و انگشت چنگالی خواهد بود.

در این زمان وضعیت نیرومندی عضلات پا، نحوه راه رفتن بیمار و هماهنگی اندام ها با یکدیگر بررسی می شوند. در صورتی که به نظر برسد ایجاد مشکل ریشه عصبی دارد، ممکن است کل ناحیه پا معاینه شود.

علاوه بر این ممکن است جراح الگوی پوشیدن کفش بیمار را بررسی نماید. پزشک جراح گاهی اوقات از عکس برداری رادیولوژی برای ارزیابی بهتر وضعیت بیماری استفاده می کند.

همچنین جراح ممکن است بیمار خود را برای انجام معاینات عصبی کامل تر به یک متخصص اعصاب معرفی نماید.

درمان قوس زیاد کف پا

درمان قوس کف پا

چندین گزینه درمانی برای افراد دارای قوس بلند وجود دارد. اینکه چه چیزی برای شما بهتر است به چند عامل مختلف از جمله انعطاف پذیری پاهای شما بستگی دارد. درمان کاووس پا شامل موارد زیر است:

  • ارتز: می‌توانید برای ایجاد بالشتک بیشتر و کمک به قرار دادن پای خود در موقعیت مطلوب‌تری، کفی طبی را در کفش‌های خود قرار دهید. ارتزها بدون نسخه در دسترس هستند – اما برای بهترین نتیجه، می توانید یک جفت سفارشی تهیه کنید.
  • بریس‌بندی: در برخی موارد، ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی شما ممکن است بستن پا و مچ پا را برای کاهش علائم قوس بالا توصیه کند.
  • آتل های شبانه: این روش به کشش قوس ها و عضلات ساق پا در هنگام خواب کمک می کند. این امر به ویژه در صورتی مفید است که قوس های بلند شما منجر به التهاب کف پا شود.
  • یخ : اگر قوس بلند باعث درد گهگاهی شود، یخ گذاشتن روی پا می تواند به کاهش ناراحتی و التهاب کمک کند. هر دو تا سه ساعت یکبار حدود 20 دقیقه روی قوس پاهایتان یخ بگذارید.
  • مسکن‌ها: داروهای بدون نسخه، مانند داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)، می‌توانند به کاهش درد و تورم کمک کنند.
  • جراحی: اگر درد قوس پا دارید که با درمان‌های غیرجراحی بهبود نمی‌یابد، ممکن است جراحی کاووس پا توصیه شود. در طول این روش، جراح شما ممکن است بافت نرم (مانند تاندون ها) را تغییر دهد یا استخوان را از نواحی خاصی از پا خارج کند. در موارد شدید ممکن است فیوژن مفصل ضروری باشد.

تهیه محصولات ارتوپدی(طبی) برای درمان

موسسه ارتوپدی فنی توان طب

شما میتوانید برای درمان قوس زیاد کف پا به موسسه ارتوپد فنی توان طب مراجعه کنید

و با گرفتن اسکن از کف پا ، کفش یا کفی مناسب با مشکل خود را تهیه کنید.

همچنین میتوانید انواع بریس های متناسب با مشکلات کف پا و پای خود را از ما تهیه کنید.

آدرس مطب :

تهران، اسلامشهر، نبش خیابان مهدیه، مجتمع گلستان، طبقه 3، واحد 506
تلفن : 56140745 – 56111339 (021)

مراجعین عزیز بعد از ظهرها از ساعت 16:00 الی 20:00 به کلینیک مراجعه نمایند

چگونه می توانم خطر ابتلا به قوس کف پا را کاهش دهم؟

از آنجایی که قوس بالای پا یا ژنتیکی است یا ناشی از یک بیماری زمینه‌ای است، واقعاً راهی برای جلوگیری از بروز این مشکل وجود ندارد. با این حال، درد قوس بالا را می توان با نظارت و درمان مناسب با موفقیت مدیریت کرد.

اگر قوس پاهایم زیاد باشد چه انتظاری می توانم داشته باشم؟

افرادی که قوس پا زیاد دارند ممکن است درد کوتاه مدت یا طولانی مدت داشته باشند. به طور کلی، اگر قوس های بلند به دلیل یک مشکل عصبی باشد، احتمالاً درد به مرور زمان بدتر می شود. اگر آنها به دلیل ژنتیک باشند، احتمالاً وضعیت شما تقریباً یکسان باقی می ماند.

چه زمانی باید به ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود مراجعه کنم؟

اگر فکر می کنید ممکن است قوس های غیرعادی بلندی داشته باشید، با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود قرار ملاقات بگذارید. آنها می توانند به تعیین علت اصلی مشکل و طراحی یک برنامه درمانی شخصی برای رفع نیازهای شما کمک کنند.