چرا شانه ام درد میگیرید ؟

شانه دامنه حرکتی گسترده و همه کاره دارد. زمانی که مشکلی با شانه شما روبرو شود ، توانایی حرکت آزاد شما را مختل می کند و می تواند درد شانه و ناراحتی زیادی ایجاد کند. شانه مفصلی به شکل توپی و توپی است.

ابن مفصل دارای سه استخوان اصلی است:

استخوان بازو (استخوان بازوی بلند) ، ترقوه (استخوان یقه) و کتف (که به آن تیغه شانه نیز گفته می شود).

این استخوان ها توسط لایه ای از غضروف ها پوشیده (بالش) می شوند.
دو مفصل اصلی وجود دارد:

  1. مفصل آکرومیوکلاویکولار بین بالاترین قسمت کتف و ترقوه قرار دارد.
  2. مفصل گلنوهومرال از قسمت بالایی و توپی شکل استخوان بازو و لبه خارجی کتف تشکیل شده است. این مفصل به مفصل شانه نیز معروف است.

مفصل شانه تقریبا متحرک ترین مفصل در بدن ما است. این مفصل شانه را به جلو و عقب حرکت می دهد. همچنین به بازو اجازه می دهد تا با حرکت دورانی حرکت کرده و از بدن بالا و دور شود.

شانه ها دامنه حرکت خود را از روتاتور کاف می گیرند.

کاف روتاتور از چهار تاندون تشکیل شده است. تاندون ها بافت هایی هستند که عضلات را به استخوان وصل می کنند. اگر تاندون ها یا استخوان های اطراف روتاتور کاف آسیب دیده یا متورم باشند ، بلند کردن بازو روی سر ممکن است دردناک یا دشوار باشد.

با انجام کارهای دستی ، ورزش یا حتی با حرکت های مکرر می توانید به شانه خود آسیب بزنید. برخی بیماری ها می توانند دردی را به همراه داشته باشند که به شانه منتقل شود. این موارد شامل بیماری های ستون فقرات گردنی (گردن) و همچنین بیماری های کبد ، قلب یا کیسه صفرا است.

به احتمال زیاد با بزرگتر شدن ، خصوصاً پس از 60 سالگی ، از ناحیه شانه دچار مشکل می شوید. به این دلیل که با افزایش سن بافت های اطراف شانه تحلیل میرود.

در بسیاری از موارد ، می توانید درد شانه را در خانه درمان کنید. با این حال ، فیزیوتراپی ، داروها یا جراحی نیز ممکن است لازم باشد.

در اینجا آنچه شما باید در مورد درد شانه بدانید شامل علل ، تشخیص ، درمان و پیشگیری است.

چه عواملی باعث درد شانه می شود؟

عوامل درد شانه

چندین عامل و شرایط می توانند در درد شانه نقش داشته باشند. شایعترین علت آن التهاب تاندینیت روتاتور کاف است.

این حالتی است که با تاندون های متورم مشخص می شود. یکی دیگر از علل شایع درد شانه ، سندرم چسبندگی است که در آن کاف روتاتور بین آکرومیوم (بخشی از کتف که توپ را می پوشاند) و سر استخوان بازو (قسمت گلوله ای استخوان بازو) گرفتار می شود.

گاهی اوقات درد شانه در نتیجه آسیب دیدگی در مکان دیگری از بدن شما است ، معمولاً گردن یا دوسر. این به عنوان درد ارجاع شده شناخته می شود. درد ارجاعی به طور کلی وقتی شانه خود را حرکت می دهید بدتر نمی شود.

سایر دلایل درد شانه عبارتند از:

  • آرتروز
  • غضروف پاره شده
  • کاف روتاتور پاره شده
  • کیسه های بورس یا تاندون های متورم
  • خار استخوان (پیش بینی استخوانی که در امتداد لبه استخوان ایجاد می شود)
  • عصب گیره شده در گردن یا شانه
  • شکستگی استخوان شانه یا بازو
  • شانه ی یخ زده
  • شانه دررفته
  • آسیب ناشی از استفاده بیش از حد یا استفاده مکرر
  • آسیب نخاعی
  • حمله قلبی

علت شانه درد چگونه تشخیص داده می شود؟

علت شانه درد

پزشک شما می خواهد علت درد شانه شما را دریابد. آنها سابقه پزشکی شما را درخواست می کنند تا آن را برسی کرده و معاینه فیزیکی را شروع کنند.

آنها احساس حساسیت و تورم می کنند و همچنین دامنه حرکت و ثبات مفصل شما را ارزیابی می کنند. آزمایش های تصویربرداری ، مانند اشعه ایکس یا MRI ، می توانند تصاویر مفصلی از شانه شما برای کمک به تشخیص تولید کنند.

پزشک شما همچنین ممکن است برای تعیین علت سوالاتی را نیز بپرسد. سوالات ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • آیا درد فقط در یک شانه احساس میشود یا هر دو؟
  • آیا این درد ناگهان شروع شد؟ اگر چنین است ، شما چه می کردید؟
  • آیا درد به مناطق دیگر بدن شما منتقل می شود؟
  • آیا می توانید ناحیه درد را مشخص کنید؟
  • آیا وقتی حرکت نمی کنید درد می کند؟
  • آیا وقتی به روشهای خاصی حرکت می کنید بیشتر درد می کند؟
  • آیا این یک درد شدید است یا یک درد مبهم؟
  • آیا ناحیه درد قرمز ، گرم یا متورم شده است؟
  • آیا درد مانع خوابیدن شما در شب میشود؟
  • چه چیزی آن را بدتر می کند و چه چیزی آن را بهتر می کند؟
  • آیا به دلیل درد شانه مجبور شده اید فعالیت های خود را محدود کنید؟

چه زمانی باید به دنبال کمک پزشکی باشم؟

درمان شانه درد

در صورت بروز تب ، عدم توانایی در حرکت دادن شانه ، کبودی طولانی مدت ، گرما و حساسیت به لمس در ناحیه مفصل و یا دردی که پس از چند هفته درمان در منزل ادامه دارد ، باید با پزشک خود تماس بگیرید

اگر درد شانه شما ناگهانی است و مربوط به جراحت نیست ، فوراً با اورژانس تماس بگیرید. ممکن است نشانه حمله قلبی باشد. علائم دیگر حمله قلبی عبارتند از:

  • مشکل تنفس
  • تنگی قفسه سینه
  • سرگیجه
  • تعریق بیش از حد
  • درد در گردن یا فک

همچنین در صورت آسیب دیدن شانه و خونریزی ، تورم یا دیدن بافت در معرض دید ، سریعاً به اورژانس مراجعه کنید.

درمان درد شانه

درمان شانه درد کاملاً به علت مشکل بستگی دارد. و در حالی که یک پروتکل درمانی ممکن است برای یک موضوع مفید باشد، ممکن است برای دیگری مفید نباشد و حتی می تواند مضر باشد.

ضروری است که قبل از شروع یک برنامه درمانی به دنبال مشاوره پزشکی متخصص باشید. همه درمان های ذکر شده در اینجا برای هر بیماری مناسب نیستند. اما برخی ممکن است در شرایط شما مفید باشند:

باقی مانده

اولین درمان برای بسیاری از انواع رایج درد شانه، استراحت دادن به مفصل و کاهش التهاب یا تحریک است. هنگام استراحت دادن به مفصل احتیاط کنید. استراحت طولانی مدت می تواند منجر به سفتی مفاصل شود.

کاربرد یخ و گرما

کمپرس یخ اغلب برای کاهش تورم و درد ناشی از آسیب حاد شانه استفاده می شود. آنها همچنین می توانند برای درمان آسیب های ناشی از استفاده بیش از حد شانه (به عنوان مثال، تاندونیت روتاتور کاف یا بورسیت) استفاده شوند.

در این موارد، یخ بلافاصله پس از فعالیت بالای سر استفاده می شود تا شروع التهاب به حداقل برسد. پدهای حرارتی نیز برای درمان بیماری های مزمن شانه استفاده می شود، اما معمولاً قبل از انجام فعالیت بالای سر. گرما می تواند ماهیچه ها را شل کند، سفتی را کاهش دهد و درد را کاهش دهد

قبل از استفاده از یخ یا گرما، با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی یا فیزیوتراپیست خود صحبت کنید. ایجاد یک برنامه خاص برای زمان و مدت هر درمان مهم است تا به درستی بهبود پیدا کنید.

فعالیت بدنی

فیزیوتراپی نقش مهمی در درمان شانه درد دارد. فیزیوتراپیست شما ممکن است از روش های مختلفی برای افزایش قدرت، بازگرداندن تحرک و کمک به بازگشت به سطح فعالیت قبل از آسیب استفاده کند. بنابراین هر چقدر هم که وسوسه انگیز باشد، سعی کنید برنامه درمانی خود را با دیگران مقایسه نکنید.

داروها

دو رایج‌ترین دارویی که برای کاهش درد و تورم شانه استفاده می‌شود، داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) و تزریق استروئید هستند.

NSAID ها

برخی از NSAID ها بدون نسخه در دسترس هستند (به عنوان مثال، ایبوپروفن)، و برخی دیگر مانند ولتارن (دیکلوفناک) تجویز می شوند. اینها معمولاً برای درمان مشکلات شانه مانند آرتریت، بورسیت و تاندونیت استفاده می شوند.

با این اوصاف، مهم است که از آنها فقط برای مدت کوتاهی و فقط تحت راهنمایی ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود استفاده کنید. NSAID ها خطراتی دارند، بنابراین اگر باردار هستید یا مشکلات سلامتی مانند فشار خون بالا، آسم، یا سابقه بیماری کلیوی، بیماری کبد یا زخم معده دارید، به پزشک خود اطلاع دهید.

تزریق استروئید

با تزریق استروئید، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما یک شات کورتیزون – یک داروی استروئیدی قوی که التهاب را کاهش می دهد – به شانه شما می دهد. تزریق می تواند به کاهش درد کمک کند و به شما کمک کند تا راحت تر در جلسات فیزیوتراپی شرکت کنید.

ارتز

استفاده از محصولاتی مانند:  ساپورت شانه ، بریس شانه که با ایجاد حمایت و در مواردی ثابت نگاه‌داشتن میتواند به بهبود درد شانه و درمان این درد کمک کند. معمولا این ارتز ها را پزشک ارتوپد تجویز میکند و متخصص ارتز و پروتز میسازد.

عمل جراحي

در برخی موارد و احتمالاً به عنوان آخرین راه حل، اگر اقدامات محافظه کارانه مؤثر نباشد یا آسیب شانه شما از همان ابتدا شدید باشد، ممکن است به جراحی نیاز باشد. جراحی شانه نیاز به خدمات جراح ارتوپد دارد.

خلاصه

مشخص کردن علت درد شانه می‌تواند چالش بزرگی باشد، زیرا احتمالات زیادی برای در نظر گرفتن وجود دارد. این کمک می کند تا ناحیه درد و جایی که بدترین احساس را دارد محدود کنید: خارج از شانه، قسمت جلویی یا بالا، یا سرتاسر. قبل از اینکه یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی یا فیزیوتراپیست برنامه درمانی را طراحی کند، می توان به فرآیند حذف با اشعه ایکس یا MRI کمک کرد. ممکن است شامل استراحت، بسته های سرد و گرم، دارو، فیزیوتراپی و شاید تزریق استروئید باشد.