کمر درد یکی از دلایلی شایع است که افراد به پزشک مراجعه می کنند و یا از کار می افتند و علت اصلی ناتوانی در سراسر جهان است. خوشبختانه می توانید برای پیشگیری یا تسکین بیشتر قسمت های کمر درد اقداماتی را انجام دهید.
در صورت عدم موفقیت ، درمان خانگی ساده و مکانیک مناسب بدن اغلب کمر شما را در عرض چند هفته بهبود می بخشد و عملکرد آن را حفظ می کند. برای درمان کمردرد به ندرت به جراحی نیاز است
علائم کمر درد

دردی که بیمار مبتلا به کمردرد احساس میکند ممکن است خصوصیات زیر را داشته باشد.علائم کمر درد :
- کمر درد ممکن است با خم شدن و یا بلند کردن اجسام بیشتر شود
- کمر درد ممکن است با نشستن شدیدتر شود
- کمر درد ممکن است با ایستادن و راه رفتن بدتر شود
- کمر درد ممکن است بعضی روزها شدید باشد و بعضی روزها خفیف بوده یا اصلاً وجود نداشته باشد
- این مشکل ممکن است به پشت باسن یا قسمت خارجی لگن انتشار پیدا کند ولی پایین تر نرود
- همچنین این عارضه ممکن است به ساق انتشار پیدا کند. این درد ممکن است همراه با احساس خواب رفتگی و گزگز و یا حتی احساس ضعف و سستی در ساق و پا باشد. به این حالت سیاتیک میگویند. توجه داشته باشید که سیاتیک ممکن است بدون کمردرد باشد.
علل کمر درد
کمر درد اغلب بدون دلیلی ایجاد می شود که پزشک می تواند با آزمایش یا مطالعه تصویربرداری تشخیص دهد. شرایطی که معمولاً با کمر درد ارتباط دارند عبارتند از:
- کشیدگی ماهیچه یا رباط. بلند کردن وزنه های سنگین مکرر یا حرکت ناگهانی ناخوشایند می تواند ماهیچه های پشت و رباط های ستون فقرات را تحت فشار قرار دهد. اگر از نظر جسمانی ضعیف هستید ، فشار مداوم بر پشت می تواند باعث اسپاسم دردناک عضلات شود.
- برآمدگی یا پارگی دیسک ها. دیسک ها به عنوان بالشتک بین استخوان ها (مهره ها) در ستون فقرات شما عمل می کنند. مواد نرم داخل دیسک می توانند برآمده یا پاره شده و بر روی یک عصب فشار بیاورند. با این حال ، شما می توانید بدون درد کمر دچار برآمدگی یا پارگی دیسک شوید. بیماری دیسک اغلب به صورت تصادفی هنگامی که به دلایل دیگری اشعه ایکس ستون فقرات را انجام می دهید ، مشاهده می شود.
- آرتروز. آرتروز می تواند کمر را درگیر کند. در برخی موارد ، آرتریت در ستون فقرات می تواند منجر به تنگ شدن فضای اطراف نخاع شود ، وضعیتی که تنگی نخاع نامیده می شود.
- پوکی استخوان. اگر استخوان های شما متخلخل و شکننده شوند ، مهره های ستون فقرات شما ممکن است دچار شکستگی های دردناک شوند.
چه چیزی می تواند باعث کمردرد شود؟
بیشتر کمردردهای حاد ماهیت مکانیکی دارند، به این معنی که در نحوه قرار گرفتن و حرکت اجزای کمر (ستون فقرات، ماهیچه، دیسک های بین مهره ای و اعصاب) اختلال ایجاد می شود. چند مثال از علل مکانیکی کمردرد عبارتند از:
مادرزادی
- ناهنجاری های اسکلتی مانند اسکولیوز(انحنای ستون فقرات)، لوردوز (قوس بزرگ غیرطبیعی در کمر)، کیفوز (قوس بیش از حد به سمت بیرون ستون فقرات)، و سایر ناهنجاری های مادرزادی ستون فقرات.
- اسپینا بیفیدا که شامل رشد ناقص نخاع ویا پوشش محافظ آن می شود و می تواند مشکلاتی از جمله بدشکلی مهره ها و احساسات غیر طبیعی و حتی فلج ایجاد کند.
صدمات
- رگ به رگ شدن (بیش از حد کشیده یا پارگی رباط ها)، کشیدگی (پارگی در تاندون ها یا ماهیچه ها) و اسپاسم (انقباض ناگهانی یک عضله یا گروهی از عضلات)
- آسیبهای تروماتیک مانند ورزش، تصادفات رانندگی، یا زمین خوردن که میتواند به تاندونها، رباطها یا ماهیچهها آسیب برساند و باعث ایجاد درد شود، همچنین ستون فقرات را فشرده کرده و باعث پارگی یا فتق دیسک شود.
مشکلات دژنراتیو
- انحطاط دیسک بین مهره ای زمانی اتفاق می افتد که دیسک های لاستیکی معمولاً به عنوان یک فرآیند طبیعی پیری فرسوده می شوند و توانایی بالش را از دست می دهند.
- اسپوندیلوز انحطاط عمومی ستون فقرات همراه با ساییدگی و پارگی طبیعی است که در مفاصل، دیسکها و استخوانهای ستون فقرات با بالا رفتن سن افراد رخ میدهد.
- آرتریت یا سایر بیماری های التهابی در ستون فقرات، از جمله استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید و همچنین اسپوندیلیت، التهاب مهره ها.
مشکلات عصبی و نخاعی
- فشرده سازی عصب نخاعی، التهاب و یا آسیب سیاتیک (که رادیکولوپاتی نیز نامیده می شود)، ناشی از فشار دادن چیزی به عصب سیاتیک است که از طریق باسن حرکت می کند و به سمت پشت ساق امتداد می یابد. افراد مبتلا به سیاتیک ممکن است کمردرد شوک مانند یا سوزشی همراه با درد از طریق باسن و پایین یک پا احساس کنند.
- تنگی نخاع، باریک شدن ستون فقرات که به نخاع و اعصاب فشار وارد می کند.
- اسپوندیلولیستزیس، که زمانی اتفاق می افتد که مهره ای از قسمت تحتانی ستون فقرات از جای خود خارج می شود و اعصاب خروجی از ستون فقرات را فشار می دهد.
- فتق یا پارگی دیسک ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که دیسک های بین مهره ای فشرده شده و به بیرون برآمده شوند.
- عفونت های مربوط به مهره ها، وضعیتی به نام استئومیلیت. دیسک های بین مهره ای که دیسکیت نامیده می شود. یا مفاصل ساکروایلیاک که قسمت تحتانی ستون فقرات را به لگن متصل می کند، ساکروایلییت نامیده می شود
- سندرم دم اسب زمانی رخ می دهد که یک دیسک پاره شده به کانال نخاع فشار می آورد و روی دسته ریشه های عصبی کمری و ساکرال فشار می آورد. اگر این سندرم درمان نشود ممکن است آسیب عصبی دائمی ایجاد شود.
- پوکی استخوان (کاهش تدریجی تراکم و استحکام استخوان که می تواند منجر به شکستگی های دردناک مهره ها شود)
منابع غیر ستون فقرات
- سنگ کلیه می تواند باعث درد شدید در ناحیه کمر، معمولا در یک طرف شود
- اندومتریوز (تجمع بافت رحم در مکانهای خارج از رحم)
- فیبرومیالژیا (یک سندرم درد مزمن شامل درد و خستگی گسترده عضلانی)
- تومورهایی که به ستون فقرات استخوانی یا نخاع و اعصاب یا خارج از ستون فقرات در جای دیگری در پشت فشار می آورند یا تخریب می کنند.
- بارداری (علائم کمر تقریباً همیشه پس از زایمان به طور کامل از بین می روند)
عوامل خطر!
هر کسی ممکن است دچار کمردرد شود ، حتی کودکان و نوجوانان. این عوامل ممکن است شما را در معرض خطر بیشتر کمردرد قرار دهد:
- سن. کمردرد با افزایش سن ، از سن 30 یا 40 سالگی شایع تر است.
- عدم ورزش. عضلات ضعیف و بلااستفاده در کمر و شکم ممکن است منجر به کمردرد شود.
- اضافه وزن. وزن اضافی بدن فشار بیشتری را به کمر شما وارد می کند.
بیماریها برخی از انواع آرتروز و سرطان می توانند به کمردرد کمک کنند.
بلند کردن نامناسب استفاده از پشت به جای پاها می تواند منجر به کمردرد شود. - شرایط روانی. به نظر می رسد افرادی که مستعد افسردگی و اضطراب هستند بیشتر در معرض کمردرد هستند.
- سیگار کشیدن. افراد سیگاری میزان کمردرد را افزایش داده اند. این ممکن است به این دلیل رخ دهد که سیگار باعث سرفه بیشتر می شود که می تواند منجر به فتق دیسک شود. سیگار کشیدن همچنین می تواند جریان خون در ستون فقرات را کاهش داده و خطر پوکی استخوان را افزایش دهد
جلوگیری از کمر درد

با بهبود وضعیت جسمانی و یادگیری و تمرین مکانیک مناسب بدن ، ممکن است از کمر درد جلوگیری کنید یا از عود آن جلوگیری کنید.
برای سالم و قوی نگه داشتن کمرتان:
- ورزش. فعالیت های هوازی منظم کم فشار-آنهایی که کمر شما را تحت فشار قرار نمی دهند یا تکان نمی دهند-می تواند قدرت و استقامت کمر را افزایش داده و به ماهیچه های شما اجازه دهد عملکرد بهتری داشته باشند. پیاده روی و شنا انتخاب های خوبی هستند. با پزشک خود در مورد فعالیت هایی که ممکن است انجام دهید صحبت کنید.
- ایجاد قدرت و انعطاف پذیری عضلات. تمرینات عضلات شکم و پشت که باعث تقویت عضلات پشت می شوند ، به وضعیت این ماهیچه ها کمک می کند تا مانند یک کرست طبیعی برای پشت شما کار کنند.
- وزن سالم را حفظ کنید. اضافه وزن ماهیچه های پشت را تحت فشار قرار می دهد. اگر اضافه وزن دارید ، کم کردن آن می تواند از کمردرد جلوگیری کند.
- ترک سیگار. سیگار کشیدن خطر ابتلا به کمردرد را افزایش می دهد. این خطر با تعداد سیگارهای کشیده شده در روز افزایش می یابد ، بنابراین ترک آن باید به کاهش این خطر کمک کند.
از حرکاتی که کمرتان را پیچانده یا فشار می دهد اجتناب کنید. از بدن خود به درستی استفاده کنید:
- هوشمند بایستید. خسته نباشید موقعیت لگن را خنثی نگه دارید. اگر مجبورید برای مدت طولانی بایستید ، یک پا را روی پای پایینی قرار دهید تا بخشی از بار کمرتان برداشته شود.
- پاهای متناوب. وضعیت مناسب می تواند فشار بر عضلات پشت را کاهش دهد.
- هوشمندانه بنشینید. صندلی ای را انتخاب کنید که دارای پشتی مناسب ، زیر بغل و پایه گردان باشد. قرار دادن بالش یا حوله رول شده در قسمت پشتی می تواند منحنی طبیعی آن را حفظ کند. زانوها و باسن خود را در
- سطح یکنواخت نگه دارید. موقعیت خود را به طور مکرر ، حداقل هر نیم ساعت تغییر دهید.
- هوشمندانه بلند کنید. در صورت امکان از بلند کردن اجسام سنگین اجتناب کنید ، اما اگر باید چیزهای سنگین را بلند کنید ، اجازه دهید پاهای شما کار را انجام دهند. پشت خود را صاف نگه دارید – بدون پیچش – و فقط
- در زانو خم شوید. بار را نزدیک بدن خود نگه دارید. اگر جسم سنگین یا ناهنجار است یک شریک برای بلند کردن پیدا کنید.