پای پرانتزی

پای پرانتزی چیست؟ آیا درمان میشود؟

پای پرانتزی یا همان زانوی پرانتزی چیست؟ بیماری پای پرانتزی بیماری است که، خط وزن بدن و راستای استخوان ها با هم روی انرژی منتقله از بدن به زمین و همچنین شکل استخوان های تحمل کننده وزن اثر می گذارند.

پای پرانتزی (Genovarum) زمانی تشخیص داده می شود که در وضعیت ایستاده در حالی که پاها به یکدیگر نزدیک هستند، مچ پاها با یکدیگر تماس داشته و زانو ها از یکدیگر فاصله داشته باشند.

با سیر رشدی کودک تا سن دو سالگی این وضعیت پرانتزی وجود دارد که به آن پای پرانتزی فیزیولوژیک گفته می شود و انتظار می رود تا سن 4 سالگی اصلاح شود.

در صورت ادامه این وضعیت بعد از چهار سالگی به عنوان عدم راستایی و اختلال در نظر گرفته می شود و نیازمند درمان است.

در صورت عدم درمان پای پرانتزی می توان انتظار مواردی همچون درد زانو، درد در پاها، خستگی در پیاده روی ها و درد کمر و در نهایت افزایش فشار به زانو و آرتروز زودرس زانو را داشت.

بیماری بلانت :

پای پرانتزی - بیماری بلانت

یکی از مواردی است که به علت اختلال در رشد استخوان به خصوص صفحه رشدی استخوان ساق پا دیده می شود و غالبا از همان نوزادی و هم زمان با راه افتادن کودک می توان آن را تشخیص داد.

یکی از مواردی که می توان آن را از زانوی پرانتزی تمایز داد این است که این بیماری غالبا یک طرفه است اما در زانوی پرانتزی مشکل به صورت دو طرفه مشاهده می شود.

راشتیسم :

پای پرانتزی - بیماری راشتیسم

این بیماری به علت کمبود ویتامین D3 مشاهده می شود.

ویتامین دی موجب جذب کلسیم از طریق روده ها و انباشت آن در استخوان ها می شود. با وزن گیری و راه افتادن نوزاد مشخص می شود طوری که فاصله زانوها از یکدیگر بسیار زیاد است.

که درمان آن ابتدا درمان داروهای مکمل و دریافت ویتامین دی می باشد.

علائم

معمولاً تأثیر کمی بر توانایی راه رفتن افراد مبتلا به ژنوواروم(پای پرانتزی) وجود دارد. کودکان معمولاً هیچ علامتی ندارند، در حالی که بزرگسالان ممکن است در قسمت بیرونی زانوهای خود احساس ناراحتی کنند. با این حال، اگر درمان نشود، استرس و ساییدگی ناهموار روی زانو اغلب منجر به شروع زودهنگام آرتریت می شود. از نظر بصری، پاهای افراد مبتلا به ژنوواروم به سمت بیرون خم شده است.

تشخیص پای پرانتزی

پای پرانتزی

ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی یک معاینه انجام می‌دهند و در مورد سابقه پزشکی کودک می‌پرسند. اگر کودک کمتر از 2 سال سن داشته باشد، احساس خوبی داشته باشد و هر دو پا به یک درجه خم شده باشد، احتمالاً هیچ آزمایشی انجام نمی دهند. در عوض، آنها مراقب خواهند بود تا مطمئن شوند که پاهای کمانی با رشد کودک بهتر می شود.

مراحل تشخیص:

– معاینه بالینی
– عکس رادیوگرافی
– اسکن کف پا و زانو

( گرفتن عکس رادیوگرافی در برخی موارد نیاز نیست )

میتوانید برای تشخیص پای پرانتزی با تعیین وقت قبلی به موسسه ارتوپدی فنی توان طب مراجعه کنید.

درمان پای پرانتزی

درمان پای پرانتزی. به منظور درمان این مشکل سن بیمار، علت زمینه ای ایجاد مشکل و نیز شدت انحراف تعیین کننده است.

در اکثر کودکان مبتلا به این انحراف باید سطح ویتامین D3 خون مورد بررسی قرار گرفته و در صورت لزوم ویتامین درمانی را با درمان های دیگر همراه کرد.
– حرکات اصلاحی
– کفش و کفی مخصوص
– بریس های شبانه
– بریس های روز
نوع دیگری از پای (زانوی) پرانتزی را در افراد مسن و در پی آرتروز زانو می توان مشاهده کرد که به علت خورده شدن استخوان و سطوح مفصلی در زانو، انحراف ایجاد می شود.

در این بیماران علاوه بر راه کارهای درمانی برای آرتروز باید از زانوبند های مخصوص، به همراه کفی و صندل مخصوص استفاده کرد.

ما در موسسه ارتوپد فنی توان طب مفتخر به تشخیص و درمان پای پرانتزی هستیم که، این درمان به وسیله انواع بریس مخصوص و کفش طبی و کفی طبی انجام میشود.

برای تشخیص و درمان کجا برم؟

موسسه ارتوپدی فنی توان طب

موسسه ارتوپدی فنی توان طب با توجه به اسکن های بیومکانیکال و بررسی ابعاد دقیق مشکل پا، کفش در انواع مختلف، کفی در مدل های متنوع و نیز زانوبند مخصوص بیمار را طراحی نموده و تهیه می نماید. ما میتوانیم در تمام دوره درمانی همراه شما باشیم.

آدرس مطب :

تهران، اسلامشهر، نبش خیابان مهدیه، مجتمع گلستان، طبقه 3، واحد 506

شماره های تماس : 02156140745  – 02156111339

مراجعین عزیز بعد از ظهرها از ساعت 16:00 الی 20:00 به کلینیک مراجعه نمایند

سوالات رایج در مورد پای پرانتزی!؟

نوزادان و کودکان نوپا اغلب دارای پاهای پرانتزی هستند. گاهی اوقات ، بچه های بزرگتر نیز چنین مشکلی دارند. این به ندرت جدی است و معمولاً بدون درمان از بین می رود ، اغلب در زمانی که کودک 3-4 ساله می شود.

در بیشتر اوقات ، پا پرانتزی (genu varum) یک وضعیت کاملاً طبیعی است که تا زمانی که کودک در حدود 2 یا 3 سالگی است خود را اصلاح می کند. هنگامی که درمان ضروری است ، بریس یا جراحی معمولاً می تواند آن را برطرف کرده و از هر گونه مشکل در راه رفتن جلوگیری کند.

بله، می توان از آتل ها، کفش و کفی طبی و انواع بریس برای افزایش سرعت درمان استفاده کرد. در بیماران مسن ، تنها درمان جراحی است.

پا پرانتزی (genu varum) فیزیولوژیکی ، که در کودکان زیر 2 سال رخ می دهد ، بسیار رایج است ، اما خود اصلاح کننده است. در مقابل ، genu varum پاتولوژیک ، که به دلیل شرایط مختلف است ، بسیار کمتر شیوع دارد ، به ویژه با افزایش سن.

به طور کلی ، در زیر 2 سالگی ، پاهای خمیده یک فرایند طبیعی اسکلت در حال توسعه محسوب می شود. زاویه کمان در سن 18 ماهگی به اوج خود می رسد و سپس در سال بعد به تدریج برطرف می شود.

پا پرانتزی چگونه درمان می شود؟

    1. کاهش وزن. چاقی می تواند فشار بیشتری بر زانوها وارد کند و ژن والگوم را بدتر کند. …
    2. ورزش. برای اکثر افراد مبتلا به ژن والگوم ، ورزش می تواند به تنظیم مجدد و تثبیت زانو کمک کند. …
    3. ارتز(بریس) …
    4. عمل جراحي

Genu valgum (پا پرانتزی) واژه ای مشتق شده از لاتین است که برای توصیف تغییر شکل زانو به کار می رود. در حالی که بسیاری از کودکان سالم دچار تغییر شکل زانو می شوند ، برخی از افراد در نتیجه وراثتی یا اختلالات ژنتیکی یا بیماری متابولیک استخوان این ناهنجاری را حفظ کرده یا ایجاد می کنند.

این که آیا نگران هستید بستگی به سن فرزند شما و شدت خم شدن دارد. خمیدگی خفیف در نوزادان یا کودکان زیر 3 سال معمولاً طبیعی است و با گذشت زمان بهتر می شود. با این حال ، پاهای خمیده که شدید ، بدتر یا بیشتر از 3 سالگی باقی می مانند ، باید به متخصص مراجعه شود.

  •  

Bowlegs یک قسمت طبیعی رشد در نوزادان و کودکان نوپا محسوب می شود. در کودکان خردسال ، پاهای پرانتزی دردناک یا ناراحت کننده نیست و در راه رفتن ، دویدن یا بازی کودک اختلال ایجاد نمی کند. بچه ها معمولاً مدتی بعد از سن 18-24 ماهگی بزرگتر می شوند.