کفش طبی

کفش ارتوپدی (طبی) چیست ؟

بسیاری از افرادی که به نوعی مشکلاتی در پای خود دارند به دنبال کفش ارتوپدی هستند. بعضی ها هم هستند که هیچ ناراحتی در پای خود ندارند ولی میخواهند کفش مناسبی داشته باشند تا در آینده مشکلی در پای خود نداشته باشند.

افرادی که مشکلی در پای خود داشته و بدنبال کفش طبی هستند باید بدانند که انواع مختلفی از کفش هایی که پسوند طبی هم دارند در بازار وجود دارند.

صرف اینکه نام کفشی طبی است یا از داروخانه تهیه شده و یا از فروشگاهی تهیه شده که ادعای فروش کفش طبی دارد به معنای آن نیست که کفش مورد نظر واقعا خصوصیاتی را که میخواهیم داشته باشد. یعنی بتواند مشکل پای ما راکمتر کند.

بیماری های مختلفی در پا وجود دارند و مشکلات ناشی از بعضی را میتوان با استفاده از کفش مناسب ارتوپدی برطرف کرد.

در هر بیماری پا، ممکن است نیاز به استفاده از کفشی با خصوصیات خاص باشد که با بیماری دیگر متفاوت است ولی خصوصیات مشترکی وجود دارند که تمام کفش های طبی باید واجد آنها باشند.

مشخصات کفش طبی ارتوپدی

مشخصات کفش طبی

خصوصیات و فواید کفش طبی ارتوپدی برای بدن

مهمترین مشخصات کلی که هر کفش طبی یا ارتوپدی باید داشته باشد عبارتند از
  • کفش ارتوپدی با پنجه پهن و با ارتفاع :

پنجه کفش یا Toe box از مهمترین قسمت های آن است. وقتی عرض یا ارتفاع پنجه کفش کم باشد بیماری های زیادی مانندانگشت چکشی، میخچه و هالوکس والگوس را ایجاد میکند.

انگشتان پا باید در پنجه کفش فضای کافی داشته باشند تا از هم باز شوند و کمی به بالا و پایین بروند. بجای استفاده از کفش های نوک تیز از کفش های با پنجه گرد استفاده کنید

  • کفی قابل تعویض :

سعی کنید کفشی بخرید که کفی Insole قابل عوض کردن داشته باشد. با این کار میتوان با عوض کردن کفی اندازه و حجم کفش را کم و زیاد کرد تا وقتی پا ورم کرد بتوان جا برای آن باز کرد و یا کفی ساده را با کفی های درمانی جایگزین کرد.

وقتی پا عرق کرده و کفش را نمناک میکند کفی قابل تعویض در کم کردن رطوبت کفش میتواند موثر باشد. کفش مرطوب میتواند موجب ابتلا پا به بیماری های قارچی باشد

  • پشتی سفت و محکم داشته باشد:

پشتی کفش Heel counter قسمتی از کفش است که در پشت پاشنه پا قرار میگیرد. این پشتی باید سفت و محکم باشد. برای امتحان کردن پشتی کفش با شست خود بر روی آن فشار دهید. اگر فرو نرفت پشتی محکمی دارد

  • کف داخلی با شکل مناسب :

کف کفش از داخل Foot bed باید قوس هایی داشته باشد که هماهنگ با قوس های کف پا باشد.

وزن بدن در داخل چنین کفشی بصورت متناسب برروی تمام سطح کف آن توزیع شده و پا در چنین کفی احساس راحتی میکند.

مهمترین قوس کف پا قوس طولی آن است پس کف داخلی کفش باید در قسمت میانی و داخلی کمی برجسته تر باشد

  •  پاشنه مناسب :

پاشنه Heel کفش از قسمت های مهم آن است. کفش بدون پاشنه و کفش با پاشنه بلند هر دو مضر هستند. ادازه پاشنه بطور متعادل باید حدود 1.5 تا 4 سانتیمتر باشد

  • کف قوسی شکل کفش :

کف بیرونی کفش Outsole باید قدری گوژ باشد تا وسط کفش پایین تر از دو انتهای آن قرار گیرد. راه رفتن در چنین کفشی بسیار راحت بوده و در هنگام راه رفتن، موقع اصابت پاشنه به زمین و موقع بلند شدن پنجه از زمین فشار زیادی به کف پا و مچ پا وارد نمیشود

  • سطح داخلی یکنواخت :

با دست کشیدن به تمام سطح داخلی کفش باید متوجه شویم سطوح یکنواخت و قوس های نرمی در درون کفش وجود دارد.

این چنین کفش هایی در موقع راه رفتن فشار کمتری را به پوست وارد میکنند

  • کفش نفس کش :

جنس رویی کفش باید طوری باشد که تهویه داخل کفش برقرار باشد. این تهویه برای عرق نکردن پا ضروری است

  • یقه و زبانی نرم :

یقه کفش Shoe collae جایی است که اطراف مچ پا را میگیرد و زبانی کفش Shoe tongue برگه ای است که در زیر بندهای کفش قرار میگیرد.

این قسمت های کفش باید حاوی پد ها و بالشتک های نرمی باشد تا فشار کمتری به پوست وارد کند

هر کفشی طبی نیست!

به این نکته دقت کنید:راحتی فقط یک از ویژیگی های کفش طبی است و هر کفش راحتی را نمیتوان طبی نامید، زیرا کفش طبی در بعضی موارد طوری ساخته میشود که نقطه (نقاطی) از پا را محکم نگه دارد.

مثلا کفشی که برای صافی کف پا تجویز میشود مچ پا را نگه (محافظت میکند) میدارد و قوسی را کف پا ایجاد میکند تا صافی کف پا را تحت پوشش قرار دهد و منجر به بهبود شود.

نکته دیگر : کفش طبی ارتوپدی سایز بندی ندارد و با توجه اسکن از کف پای متقاضی و اندازه گیری دقیق پا ساخته میشود.

با کفش طبی ارتوپدی میشود بیماری های پا را درمان کرد و یا روند درمان را بهبود بخشید اما، با کفش هایی که به اسم کفش طبی در بازار هستند نمیتوان هیچ گونه بیماری پا را درمان کرد.

گاهی این کفش ها صرفا جهت راحتی ساخته میشود و متناسب با مشخصات پای متقاضی تهیه میشود تا در رفت و آمد های روزانه از پا حفاظت کند و از بیماری ها جلوگیری کند.

کفش ارتوپدی چگونه درمان میکند؟

قابلیت دیگر کفش طبی ارتوپدی درمان بیماری های پا است.با توجه به دقت در ساخت و تناسب با پای بیمار میتواند مشکلات زیادی را درمان کند و یا روند درمان را بهبود بخشد.

همانطور که گفتیم این محصولات با توجه به اسکن از کف پا و برسی دقیق مشکلات پا ساخته میشود و متریال بکار برده در این محصولات بسیار با کیفیت هستند تا بیمار بتواند تا مدت زمان بهبودی از این محصولات استفاده کند.

متخصص اسکن را با دقت برسی میکند سوالاتی را از بیمار میپرسد و با توجه به بیماری پا و شرایط بیمار کفش ارتوپدی مناسب را تچویز  میکند.

در بیشتر موارد از مراجعه کننده درخواست میشود که طی مدت زمانی معین (مثلا 6 ماه) به مطب مراجعه کرده تا متخصص روند بهبودی بیمار را برسی کند. گاهی اوقات لازم است در کفش تغیراتی صورت گیرد که در صورت نیاز این تغیرات زیر نظر متخصص انجام میشود.

در زیر به چند مورد از این مشکلات که کفش طبی ارتوپدی آنها را برطرف میکند اشاره شده است:

  • صافی کف پا
  • تاندنیت آشیل

  • بونیون
  • متاتارسالژی

برای مشاهده کامل موارد و توضیحات، درمان بیماری های پا با کفش طبی کلیک کنید!

خرید کفش ارتوپدی

موسسه ارتوپدی فنی توان طب

شما میتوانید کفش طبی ارتوپدی مناسب با پای خود را جهت راحتی پا یا پیشگیری و درمان از موسسه ارتوپد فنی توان طب تهیه کنید.

آدرس مطب :

تهران، اسلامشهر، نبش خیابان مهدیه، مجتمع گلستان، طبقه 3، واحد 506
تلفن : 56140745 – 56111339 (021)

مراجعین عزیز بعد از ظهرها از ساعت 16:00 الی 20:00 به کلینیک مراجعه نمایند