اسکولیوز خفیف

اسکولیوز خفیف

اسکولیوز خفیف. به طور کلی موارد اسکولیوز به یکی از سه دسته خفیف، متوسط و شدید تقسیم می‌شوند. اسکولیوز خفیف تا حد زیادی شایع ترین شکل این بیماری است که 50 درصد از جمعیت را تحت تاثیر قرار می دهد. این شکل از اسکولیوز، اسکولیوز خفیف اغلب در دختران جوان و قبل از قاعدگی رخ می دهد.

با این حال، ممکن است در پسران و حتی در بزرگسالان از هر دو جنس نیز رخ دهد. به طور خاص، اصطلاح اسکولیوز خفیف یک انحنای غیرطبیعی به شکل «S» یا «C» در ستون فقرات را توصیف می‌کند. این منحنی بیش از 10 درجه و کمتر از 25 را اندازه گیری می کند. در کسانی که منحنی های اندازه گیری آنها کمتر از 20 درجه است، خطر پیشرفت معمولا کم است (حدود 20٪). با این حال، زمانی که منحنی از 20 درجه عبور می کند، احتمال پیشرفت آن افزایش می یابد.

علائم اسکولیوز خفیف، در صورت وجود، معمولا جزئی هستند (به این معنی که بیماران ممکن است درد و ناراحتی را تجربه کنند یا نداشته باشند). و در نتیجه، این وضعیت اغلب مورد توجه قرار نمی گیرد. به ویژه، این امر گرفتن را در مراحل اولیه دشوار می کند، مگر اینکه متخصصی، فرد را معاینه کند.

←احتمال بدتر شدن اسکولیوز در زمانی که استخوان های شما هنوز در حال رشد هستند بیشتر است.

نکته

اسکولیوز ناشی از حمل وسایل سنگین، ورزش، وضعیت نامناسب یا ناهنجاری های جزئی طول پا نیست. در واقع، در بیش از 80 درصد موارد اسکولیوز، علت خاصی مشخص نیست. چنین مواردی را ایدیوپاتیک (به معنای علت نامشخص) می نامند و بیشتر در دختران نوجوان دیده می شود.

  • اسکولیوز ایدیوپاتیک نوزادی در کودکان 0 تا 3 ساله دیده می شود.
  • اسکولیوز ایدیوپاتیک نوجوانان در کودکان 4 تا 10 ساله دیده می شود.
  • اسکولیوز ایدیوپاتیک نوجوانان در نوجوانان 11 تا 18 ساله دیده می شود.
  • اسکولیوز ایدیوپاتیک بزرگسالان در بیماران بالای 18 سال دیده می شود.

اسکولیوز خفیف چگونه است؟

اسکولیوز خفیف

ویژگی های ظاهری رایج مرتبط با موارد خفیف اسکولیوز عبارتند از:

  • باسن، شانه ها و یا دنده ها ناهموار
  • طول پا ناهموار
  • ظاهر خمیده به دلیل وضعیت سر به جلو
  • تغییرات در تعادل و هماهنگی
  • لباس هایی که به نظر می رسد ناهموار هستند

با توجه به اینکه نوجوانان و جوانان دائماً در حال رشد و تغییر هستند، تشخیص اینکه چه زمانی این رشد و تکامل از حالت عادی خارج می شود، برای والدین دشوار است. هر یک از این علائم به خودی خود می تواند به عوارض جانبی طبیعی بزرگ شدن تلقی شود، اما اگر کودکی دو یا چند مورد از شرایط فوق را تجربه کند، ممکن است در معرض خطر ابتلا به اسکولیوز باشد.

آیا اسکولیوز خفیف باعث درد می شود؟

اینکه اسکولیوز باعث درد می شود یا نه به عوامل مختلفی بستگی دارد که سن اصلی ترین آنها سن است. در کودکان و نوجوانانی که اسکولیوز خفیف دارند، بدن آنها دائما در حال تغییر و رشد است. در طول جهش رشد نوجوانان، به ویژه، ستون فقرات به سمت بالا رشد می کند و میزان فشار روی مهره ها و نخاع را کاهش می دهد. در نتیجه، بیشتر آنها دردی را تجربه نمی کنند مگر اینکه انحنای غیر طبیعی شدید باشد.

با این حال، اگرچه نادر است، اما برخی از کودکان و نوجوانان معمولاً به شکل سردرد، دردهای عضلانی یا درد در پشت، گردن، شانه‌ها یا باسن، درد را تجربه می‌کنند.

موارد در بزرگسالان بسیار متفاوت است و معمولاً با درد همراه است. به دلیل ماهیت پیشرونده این بیماری، بزرگسالان مبتلا به اسکولیوز معمولا دردی را تجربه می کنند که با گذشت زمان افزایش می یابد. این معمولاً نتیجه فشرده سازی است، زیرا ستون فقرات یک بزرگسال به پایان رسیده است. و اکنون دیگر رشدی رو به بالا برای کاهش فشار ناشی از منحنی غیرطبیعی وجود ندارد.

مانند برخی از کودکان، بزرگسالان مبتلا به اسکولیوز ممکن است درد عضلانی، سردرد، و درد در پشت، گردن، شانه ها و باسن را تجربه کنند. و به دلیل فشار روی اعصاب و سایر بافت‌ها، ممکن است علائمی مانند بی‌حسی، سوزن سوزن شدن و ناراحتی را در خود تجربه کنند.

انحنای اسکولیوز چگونه اندازه گیری می شود؟

مهمترین چیزی که باید در نظر داشته باشید این است که اسکولیوز یک بیماری پیشرونده است. این بدان معناست که حتی اگر یک مورد خفیف شروع شود، می تواند در طول زمان شدید شود. در برخی از بیماران، منحنی ممکن است برای مدت طولانی کوچک بماند، اما انحنای غیر طبیعی ستون فقرات خود به خود اصلاح نمی شود.

تعیین شدت انحنا و ارزیابی پیشرفت آن مهم است. برای انجام این کار، پزشکان باید با اندازه گیری دقیق انحنا شروع کنند. این اغلب از طریق یک سری آزمایش، از جمله تست خم (خم آدامز)، مشاهده راه رفتن و وضعیت بدن، و همچنین تعیین زاویه کاب، که پرکاربردترین اندازه گیری برای منحنی های اسکولیوز است، انجام می شود.

زاویه کاب چیست؟

زاویه کاب با استفاده از تصویربرداری اشعه ایکس اندازه‌گیری می‌شود تا میزان تفاوت منحنی غیرعادی با تراز معمولی محاسبه شود.

مقیاس زاویه کاب:

10-25 درجه – اسکولیوز خفیف
25-40 درجه – اسکولیوز متوسط
40+ درجه – اسکولیوز شدید

گزینه‌های درمان اسکولیوز خفیف

درمان اسکولیوز خفیف تقریباً همیشه با درمان های محافظه کارانه مانند ورزش، مشاهده پزشکی و درمان های فیزیکی آغاز می شود. همه این گزینه های درمانی در بهبود قدرت مرکزی و همچنین تقویت عضلات حمایت کننده از ستون فقرات مفید هستند.

برای برخی، تمرینات کششی و یوگا نیز می تواند با کاهش درد و افزایش انعطاف پذیری کمک کند. این هم برای نوجوانان و هم برای بزرگسالان صدق می کند.

در افراد جوان با منحنی‌هایی که بیش از 20-25 درجه پیشرفت کرده‌اند، استفاده از مهاربند(مانند: بریس میلواکی) و مشاهده دقیق‌تر پزشکی ممکن است برای جلوگیری از بدتر شدن آن توصیه شود. بریس یک درمان موثر برای بزرگسالان نیست، زیرا ستون فقرات دیگر در حال رشد نیست و دیگر انعطاف پذیر نیست.

اگر ستون فقرات به درجه خاصی از انحنا (40 درجه یا بیشتر) برسد یا بیمار مبتلا به اسکولیوز متوسط (26-40 درجه) از درد، سفتی، مسائل زیبایی و سایر علائم رنج می برد، جراحی ممکن است موثرترین درمان باشد.

نوع جراحی بستگی به هر مورد جداگانه دارد. اما رایج ترین عمل فیوژن خلفی ستون فقرات با استفاده از ابزار دقیق است. در این روش، پزشکان با جراحی انحنای ستون فقرات را تصحیح کرده و دو یا چند مهره را با استفاده از پیوند استخوان و ابزار دقیق با هم ترکیب می‌کنند. ابزار دقیق از پیچ، میله، قلاب و غیره به منظور تثبیت ستون فقرات تشکیل شده است.

این نکته را درنظر داشته باشیم که، هرچه زودتر جهت تشخیص و درمان اقدام کنیم، روند بهبودی راحت‌تر و موثرتر خواهد بود.

چگونه اسکولیوز خفیف را تشخیص دهیم؟

تشخیص اسکولیوز خفیف، به ویژه در مراحل اولیه، می تواند دشوار باشد. به همین دلیل است که اگر فکر می کنید ممکن است شما یا فرزندتان به اسکولیوز مبتلا شده باشید، مهم است که با یکی از پزشکان ارتوپد که در این نوع شرایط پیچیده ستون فقرات متخصص است، مشورت کنید.

متخصصین با انجام یک معاینه فیزیکی کامل شروع می کنند. آنها مطمئناً زمانی را صرف بررسی تاریخچه پزشکی بیمار و بحث در مورد علائم و همچنین پاسخ به سؤالات و رسیدگی به هر گونه نگرانی خاص خواهند کرد.

اگر متخصص مشکوک به اسکولیوز باشد، تصویربرداری با اشعه ایکس مرحله بعدی است. با استفاده از پیشرفته‌ترین سیستم تصویربرداری داخلی EOS، می‌توانیم به سرعت و به راحتی تصاویری از تمام بدن، جلو و نمای جانبی در حالت ایستاده و نشسته بگیریم.

و از آنجایی که این سیستم تصویربرداری از اشعه کمتری نسبت به اشعه ایکس یا سی تی اسکن سنتی استفاده می کند، برای استفاده در کودکان بسیار بهتر است. به طور خاص، کسانی که در طول زمان نیاز به تصویربرداری مکرر دارند (مانند کسانی که منحنی های اسکولیوز خفیف دارند) از عدم تجویز بی مورد دوزهای زیاد تابش سود می‌برن

اگر شما یا عزیزتان از اسکولیوز خفیف، متوسط و شدید در ستون فقرات رنج می‌برید، امید وجود دارد. ما می توانیم کمک کنیم. برای تعیین وقت با شماره 56140745 – 56111339 (021)موسسه ارتوپدی فنی توان طب تماس بگیرید.

آدرس ما در شبکه های اجتماعی :